В Івано-Франківську відкриється нова книгарня “Є”. В рамках відкриття пройде розмова з Прохаськом і Єшкілєвим та творчий вечір Андруховича

В Івано-Франківську відкриється нова книгарня “Є” за адресою Гузара, 55а. В рамках відкриття пройде розмова з Тарасом Прохаськом і Володимиром Єшкілєвим та творчий вечір Юрія Андруховича.

Про це йдеться на сторінці книгарні Є у Facebook.

Це вже третя книгарня мережі в Івано-Франківську. В рамках відкриття в книгарні пройде низка зустрічей:

25 травня

  • з 14 по 15.30 — презентація книжки Яни Хоменко “Біжи, Форесте, біжи!” з онлайн включенням з письменницею. Ілюстраторка Наталя Дяченко-Китайгора проведе майстер-клас з виготовлення книжкової закладки.
  • з 16 по 17 год відбудеться неспішна розмова з письменником Тарасом Прохаськом “Час є”. Всі відвідувачі зможуть у вільному форматі поставити гостю будь-яке питання, поговорити на різні теми культури, літератури й життя в цілому. Після зустрічі буде фото та автограф сесія.
  • З 18 по 19 год — творчий вечір Юрія Андруховича та розмова на тему: “Книжка як зброя. Право на зброю”. Для всіх присутніх письменник пообіцяв зробити сюрприз — почитати кілька уривків зі своїх нових текстів.

26 травня

  • о 14 год запрошують взяти участь у дискусії “Як виростити громадянську еліту?” разом з кандидатом історичних наук, доктором політичних наук, професором Іваном Монолатієм та капеланом міської лікарні, директором і засновником першого глянцю від УГКЦ “Слово” та серії програм на радіо і телебаченні отцем Романом Терлецьким.
  • З 16 до 17 год відбудеться розмова з письменником Володимиром Єшкілєвим — “батьком” Станіславського феномену, сценаристом, кінодраматургом, засновником Літклубу у Книгарні “Є”. Тема: “Література в епоху кітчу”.

Також 26 травня у центральній Книгарні “Є” на вул. Незалежності, 31 у великій залі на 5 поверсі з 18 по 20 год відбудеться благодійний поетичний слем-турнір. Кошти будуть спрямовані на купівлю зарядних станцій для РЕБів 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.