У Франківську запрацював Центр із розшуку зниклих безвісти за особливих обставин

У Івано-Франківську запрацював Центр із розшуку безвісти зниклих військовослужбовців та цивільних через воєнні дії. 

Про це повідомляє пресслужба поліції області.

Центр діятиме на базі Головного управління Нацполіції в області. Там надаватимуть допомогу рідним у розшуку людей, які зникли саме під час бойових дій — у прифронтових містах й на фронті.

У Центрі збиратимуть оперативну інформацію про місце зникнення людини; відбиратимуть біологічні зразки у родичів для майбутньої ідентифікації; співпрацюватимуть з громадянами, які втратили зв’язок зі своїми близькими та які перебували в зоні проведення бойових дій.

У структурі працюватимуть працівники поліції, зокрема слідчі, спеціалісти-криміналісти та працівники оперативних підрозділів.

Працівники поліції допомагатимуть:

  • отримати інформацію щодо алгоритму та порядку дій рідних із пошуку зниклих безвісти;
  • подати заяву про безвісне зникнення близької людини;
  • поспілкуватися зі слідчим, який веде розслідування у кримінальному провадженні за фактом безвісного зникнення людини;
  • з’ясувати етап здійснення розшуку безвісно зниклої людини, а також надати інформацію, що сприятиме проведенню заходів зі встановлення її місця перебування;
  • надати біологічні зразки (ДНК) для проведення молекулярно-генетичної експертизи.

Прийом родичів зниклих безвісти та військовополонених відбуватиметься щопонеділка та щосереди з 10:00 до 15:00 в Івано-Франківську на вулиці Коновальця, 46. Крім того, отримати консультацію фахівців Центру можна з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00 за номером телефону: +38 093 338 25 73.