У Франківську провели фестиваль “МріяДія”. Учасники збирали гроші на простір для відновлення військових

У Івано-Франківську на території обласної клінічної лікарні 9 червня провели фестиваль “МріяДія”. Його учасники слухали лекцію про домедичну допомогу, спілкувалися з військовими, які перебувають на реабілітації, грали у настільні ігри. 

Про це пише “Суспільне”.

Захід організували Івано-Франківська обласна клінічна лікарня та благодійна організація “Об’єднані захисниками”, щоб зібрати гроші на облаштування простору для відновлення військовослужбовців.

Лекцію про домедичну допомогу в умовах бойових дій за алгоритмом M.A.R.C.H читав завідувач кафедри травматології, ортопедії і невідкладної військової хірургії Івано-Франківського національного медичного університету Вадим Сулима.

Слухали лектора цивільні та військовослужбовці, які наразі перебувають в лікарні. Слухали лектора цивільні та військовослужбовці, які наразі перебувають в лікарні.

Організаторка фестивалю “Мрія. Дія” Надія Шегда розповіла, що під час заходу збирали гроші на облаштування простору для реабілітації військових. Він вартуватиме один мільйон гривень. Простір планують відкрити на території обласної лікарні за півтора місяця. Зараз тут тривають ремонтні роботи.

“Можливо, військові, перебуваючи у цьому закладі на лікуванні, віднайдуть свою майбутню нову професію. Ми будемо надавати їм для цього можливості. Працюємо з майстрами, лекторами, музикантами, які охоче долучаються. Це — люди різних професій, вони приходять та проводять ці лекції”, — говорить Надія Шегда.

З її слів, 9 червня фестиваль відвідали орієнтовно 80 людей.