У Франківську медики відмовилися ушпиталити нетверезого чоловіка. Медики прокоментували інцидент

9 червня в одному з Telegram-каналів з’явилося відео, у якому працівники екстреної медичної допомоги відмовилися госпіталізувати чоловіка в стані алкогольного сп’яніння, який лежав на тротуарі. Також на відео медикиня некоректно зверталася до нього.

В обласному клінічному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф прокоментували інцидент.

На відео  видно, що медикиня некоректно зверталася до чоловіка.

“Таку форму спілкування вважаємо неприпустимою та такою, що суперечить професійній етиці працівників. Буде проведена роз’яснювальна робота щодо підвищення якості комунікації з пацієнтами, дотримання принципів стриманості та професійності при спілкуванні навіть у найскладніших ситуаціях”, — прокоментували ситуацію.

Як зазначили у центрі, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та симулюючи напади епілепсії, з початку 2024 року 69 разів викликав “швидку”. Коли лікарі приїжджали на виклик, він вимагав, щоб його відвезли додому.

“За результатами аналізу ситуації з’ясували, що бригада не залишила чоловіка без допомоги. Медики підняли його та запропонували госпіталізувати до лікарні. Однак він із використанням ненормативної лексики відмовився та самотужки покинув місце події”, — пишуть на сторінці установи.

Зі слів медиків, учасник події щонайменше 12 разів відмовлявся від госпіталізації до медзакладів та 16 разів — від надання медичної допомоги.

Загалом у 2024 році 10% викликів екстреної допомоги стосувалися нетверезих пацієнтів.