Мешканець Франківщини намагався перевезти через кордон незадекларовані товари на 2,4 мільйона гривень

На українсько-польському кордоні митники зупинили водія з Івано-Франківщини, який не задекларував товари для “краси й здоров’я” на 2,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба Львівської митниці.

Інцидент трапився в пункті пропуску “Шегині — Медика”. 37-річний житель Івано-Франківщини повертався з Польщі. Водій прибув на кордон на мікроавтобусі Mercedes.

“Для проходження митного контролю громадянин обрав смугу “зелений коридор”, призначену для переміщення товарів, що не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, а також не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження”, — зазначають митники.

Під час огляду авто працівники митниці знайшли в багажному відділенні 240 упакувань комбінованого лікарського засобу для відновлення хрящової тканини. За попередньою інформацією, орієнтовна вартість незадекларованого товару становить 2,4 мільйона гривень.

За цим фактом на водія склали адмінпротокол відповідно до ч. 3 та ч. 2 ст. 471 (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) Митного кодексу України.