З перших днів війни став на захист країни: історія прикарпатського бійця Миколи Джуса

Микола Джус народився 2 серпня 1996 року у Калуші. Навчався у Негівській загально- освітній школі. Потім здобув фах машиніста- тракториста у Вищому професійному училищі №34 смт Войнилів.

Про його історію розповіли на сторінці Історії полеглих захисників України.

Хлопець таємно від рідних писав книгу. Фізично сильний ще зі школи завжди любив приймати участь у конкурсах. Де неодноразово здобував перемогу і був нагорджений подарунками. Був товариським, відповідальним та справедливим.

Микола у квітні 2018 року був мобілізований на службу у НацГвардії Харків. Дуже любив собак, розумів їх, тому щоб здобути професію кінолога, перевівся у частину м. Золочеві. Демобілізувавшись, поїхав за кордон, щоб пізнати світ та заробити грошей на власну справу.

З перших днів повномасштабної війни Микола повернувся з-за кордону. Залишив офіційне місце працевлаштування,щоб боронити Україну від російських окупантів.

Після навчання у Британії, молодший сержант командир розвідувального відділення 132 ОРБ в/ч А2298 був направлений у зону бойових дій у Запорізькій обл.

Отримав Микола мінно-вибухове поранення несумісне з життям під час виконання бойового завдання поблизу н.п Вербове Пологівського р-ну у Запорізькій обл. Побратими згадують, як разом мріяли про перемогу, про Миколові відважні та мужні вчинки…вірили, надіялися… не судилося. 25 вересня 2023 року Микола загинув.

Захисник отримав відзнаки Лицар Бойового Чину та Почесний Громадянин м. Калуш. Нагороджений Орденом за Мужність Посмертно.

Вдома на Миколу чекали батьки, сестра та молодший братик. Вічна пам’ять та шана Герою!

https://petition.president.gov.ua/petition/215748