На війні загинули чотири військовослужбовці з Прикарпаття

На війні загинули четверо військовослужбовців з Івано-Франківщини – Роман Попадинець, Василь Федюк, Ярослав Боднарчук та Ярослав Солтанюк.

Роман Попадинець народився 6 листопада 2000 року, проживав у Надвірній. Після початку повномасштабного вторгнення РФ хлопець повернувся з-за кордону та став на захист країни.

Роман Попадинець служив у відділенні вогневого ураження штурмової роти. Боєць прийняв свій останній бій 1 лютого під час бойового завдання неподалік села Іванівське Бахмутської громади. Йому було 23 роки.

Василь Федюк народився у 1982 році в селі Орелець Снятинської громади. Військовий поліг 3 лютого 2024 року у бою з військовими РФ.

Ярослав Боднарчук народився 5 грудня 1978 року у селищі Букачівці. Закінчивши у 1993 році місцеву школу, навчався у Калуші.

На початку повномасштабної війни вступив добровольцем до лав ЗСУ. З 17 березня 2022 року у складі військової частини Т0910 воював на фронті. Був кулеметником відділення вогневого ураження 3 штурмового взводу, штурмової роти.

27 листопада 2023 року головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відзначив бійця нагрудним знаком “Золотий хрест”.

Прощання з Ярославом Боднарчуком відбудеться 10 лютого.

Ярослав Солтанюк народився 27 квітня 1978 року. До лав Збройних сил України чоловіка мобілізували у 2023 році.

“Його мобілізували наприкінці 2023 року. Він боронив країну у складі гірсько-штурмової роти одного з військових формувань на Куп’янському напрямку в Харківській області. Там, на жаль, і загинув”, — говорить Юрій Плосконос, цитує Суспільне.

Ярослав Солтанюк поліг 5 лютого 2024 року у бою з військовими РФ поблизу села Синьківка Куп’янського району.