Трьох військових з Івано-Франківщини посмертно відзначили орденами “За мужність”

Президент підписав укази про відзначення державними нагородами українських військовослужбовців. Серед них троє з Івано-Франківщини — Михайло Ломпас, Володимир Горук та Владислав Сенчук. Їх посмертно відзначили орденами “За мужність”.

Про це повідомили на Facebook-сторінках Пасічнянської громади та 50 полку імені Семена Височана Національної гвардії України.

Нагороди вручили родинам під час церемонії “Дзвін пам’яті”, що відбулася 28 лютого в Меморіальному сквері Івано-Франківська.

Михайло Ломпас — родом із селища Битків. Чоловік був нащадком воїнів Української повстанської армії. Служив у десантно-штурмових військах України. Боєць поліг 23 травня 2022 року під час бойового завдання під Лиманом на Донеччині. Йому був 31 рік.

Володимир Горук народився 22 квітня 1989 року. Чоловік — родом зі Снятинської громади. У селищі Битків військовий проживав разом зі своєю сім’єю. У лавах Збройних сил України 34-річний Володимир Горук служив снайпером. Він прийняв свій останній бій 10 серпня 2023 року поблизу села Роботине, що на Запоріжжі.

Владислава Сенчук народився 2 квітня 2003 року в селі Яворів Косівського району. Він був бійцем Національної гвардії України. Владислав Сенчук загинув 11 липня 2022 року в бою з російськими військовими.