Росія завдала масштабної ракетної атаки по Україні. Є влучання на Франківщині

Російська армія атакувала Україну ракетами та дронами “Shahed”. Атака була спрямована на енергетичну інфраструктуру. Влучання зафіксували й на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє президент Володимир Зеленський та голова ОВА Світлана Онищук.

Росіяни атакували Івано-Франківську область ракетами та дронами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури.За попередніми даними постраждала одна людина. На атакованому об’єкті є пошкодження. На місці працюють рятувальники.

Станом на 7 годину ранку перебоїв з електропостачанням в області не зафіксували, повідомила Онищук.

“Прикарпаттяобленерго” повідомило, що не планує вводити графіки відключення світла.

Президент Зеленський повідомив, що за ніч росіяни спрямували по Україні понад 60 “шахедів” і майже 90 ракет різних типів.

“Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи”, – каже Зеленський.

Президент вкотре наголосив, що Україні необхідні додаткові системи ППО, аби могти “захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі”.

“Партнери точно знають, що необхідно. Точно можуть підтримати. Потрібні ці рішення. Життя має бути захищене від цих нелюдей з Москви”, – додав він.