Марцінків: Я підтримую спорудження каплички на міському озері

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що повністю підтримує спорудження каплички Української греко-католицької церкви на міському озері, проти якої виступають мешканці міста.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

Міський голова у своєму дописі нагадує про репресії української церкви й священників, заборону УГКЦ на тимчасово окупованій території та взяття в російський полон отців з Бердянська.

“Ми християни, — більшість в цьому місті! В часи, коли наша церква УГКЦ, як і УАПЦ та інші церкви, переслідувалась десятиліттями, а священників знищували фізично — наша віра вистояла! На окупованій території українська церква заборонена, а священники УГКЦ з Бердянська перебувають в полоні! А що у Франківську?”, — пише Марцінків.

Окрім цього, Марцінків додав, що у Франківськ переїхали понад 40 тисяч переселенців.

“Від роботи влади, церкви та інших інституцій залежить, чи ми залишимося християнським та українським містом! Тому я повністю підтримую спорудження каплички на міському озері, де наша команда зробила його місцем відпочинку тисяч франківців й гостей міста. Церква буде з відкритою територією. Кожен зможе прийти, звернутися до Бога, помолитися за Україну, за наших воїнів!”, — додає він.

Голова громади закликав громадськість “максимально підтримувати роботу українських церков” та подякував депутатам трьох фракцій — “Свободи”, “ЄС” та “Батьківщини” — за підтримку цього рішення.

Нагадаємо, в Івано-Франківську пройшла акція проти будівництва церкви біля міського озера. Учасники протесту кажуть, що місту потрібно більше зелених зон для відпочинку.