В Івано-Франківську судитимуть місцевого мешканця, якого підозрюють у проросійській агітації

В Івано-Франківську судитимуть місцевого жителя за проросійську агітацію. Чоловіка підозрюють у тому, що він поширював антиукраїнський контент у забороненій соцмережі та захоплювався “вагнерівцями” і російськими “казаками”. 

Про це повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Підозрюваний до виходу на пенсію працював у пенітенціарній службі. Через анонімний профіль чоловік ділився численними відеороликами та публікаціями, в яких вболівали за перемогу російських вояків, романтизували найманців ПВК “Вагнер” та угруповання “казаків”.

За даними СБУ, підозрюваний був учасником проросійських груп, звідки він поширював інформацію. Українців у своїх дописах він називав “нацистами” і “фашистами”, обвинувачував у вигаданих злочинах, тішився втратам української армії, вважав правомірною окупацію РФ сходу України, а російську агресію визнавав “звільненням” території.

Якщо вину іванофранківця доведуть у суді, йому загрожує ув’язнення на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна за ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) ККУ.