У франківському пологовому облаштували нове укриття з операційними та палатами

У Івано-Франківському міському перинатальному центрі вже скоро запрацює облаштоване укриття з операційними та пологовими залами, а також з палатами для породіль та новонароджених.

Про це повідомляє пресслужба міського голови.

За словами директорки закладу Марії Бойко в укритті під час повітряної тривоги зможуть сховатися усі пацієнти перинатального центру, а також персонал. Окрім того, у сховищі облаштували все для проведення термінових операцій та навіть палату для малюків, яким необхідна реанімація після народження.  

Ремонтні роботи в укритті вже завершують. Тут працюватимуть також мініпральня, стерилізаційна, кімната обробки прибирального інвентаря. Повноцінний пологовий будинок у безпечному сховищі облаштували завдяки підтримці депутатів обласної ради. А на 4 поверсі у відділенні реанімації для породіль відкрили дві палати для жінок з ускладненнями після пологів. Приміщення оснащені апаратом ШВЛ, монітором пацієнта, киснем, портативним дефібрилятором, ЕКГ-апаратом.   

У закладі також запрацювала кімната відпочинку і ментального здоров’я і медичних працівників. Її створили коштом від гранту ЮНІСЕФ та Українського Католицького Університету. Лікарі та медперсонал задля стабілізації психічного здоров’я зможуть зайнятися арттерапією, дихальними практиками або ж просто поспілкуватися із психологом.