Депутати Франківської міськради звернулися до президента та уповноваженого ВР з прав людини щодо повернення полонених

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до президента Володимира Зеленського та уповноваженого Верховної ради України з прав людини Дмитра Лубінця щодо розшуку зниклих безвісти та повернення військовополонених в Україну. 

Про це пише “Суспільне”.

За таке звернення на сесії проголосували 32 обранці.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму виступі нагадав, що бійці Маріупольського гарнізону вийшли в полон за наказом президента України та командування. 

“Їм надавалися гарантії про обмін за три-чотири місяці. Полон триває 24 місяці. Повна невідомість про місце перебування захисників, їхнє здоров’я та стан утримання. Родини українських військових заслуговують на те, щоб їхні біль і страждання були почуті, щоб усі відповідальні посадові особи зробили все належне для розшуку зниклих безвісти та визволення з полону призваних з Івано-Франківської міської територіальної громади”, — сказав Марцінків. 

Депутати Івано-Франківської міськради у своєму зверненні також просять забезпечити контакти з парламентарями країн світу, щоб вони також своїм впливом долучалися до обміну військовополонених.

На сесії міської ради виступила мати оборонця “Азовсталі” з Франківщини Ірина Іванова. У своєму виступі жінка сказала: “Я вже третій рік не знаю, де мій син. Один рік війни й два роки полону. Він добровільно став на захист нашої Батьківщини до початку повномасштабного вторгнення. Дуже важко було перечитувати ті SMS-прощання, які вони писали з “Азовсталі”. А зараз ще важчим для нас стало те, що ми не знаємо, де вони. Знаємо тільки одне — рік тому хлопці були у донецькому СІЗО”.