У США дозволили “Азову” використовувати американську зброю 

Адміністрація Джо Байдена дозволила українській бригаді «Азов» використовувати американську зброю, скасувавши заборону, накладену багато років тому.

Про це повідомило американське видання Washington Post з посиланням на Державний департамент США та пресслужба бригади.

“Після ретельної перевірки українська 12 бригада спеціального призначення “Азов” пройшла перевірку Ліхі, проведену Державним департаментом США”, — заявив Держдеп, додавши, що не виявив жодних доказів порушень прав людини бригадою.

Скасування заборони було пріоритетом для українських посадовців, які кажуть, що бригада могла б бути більш ефективною під час оборони Азовсталі у 2022 році, якби мала доступ до американського обладнання. Членам бригади також заборонялося відвідувати навчання, організовані американськими військовими.

У бригаді “Азов” заявили, що це результат роботи військових бригади, які боролися з російською пропагандою.

“Отримання західної зброї та підготовки від США не тільки підвищать боєздатність “Азову”, але, що найголовніше, сприятимуть збереженню життів і здоров’я особового складу бригади”, — додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в “Азові” служать військовослужбовці з Івано-Франківщини. Вони брали участь в обороні Маріуполя. Мешканець Франківської громади Степан Чуйко загинув при обороні міста.