На Франківщині працівники очисних споруд “Карпатнафтохіму” не отримували зарплату з жовтня 2023

На Івано-Франківщині працівники цеху нейтралізації й очищення промислових стічних вод “Карпатнафтохіму” не отримували заробітну плату з жовтня 2023 року. Така ситуація може спричинити масове звільнення людей з роботи.

Про це повідомив голова Калуської громади Андрій Найда.

19 червня відбулося позачергове засідання міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калуської міськради.

Під час засідання заступник генерального директора “Карпатнафтохіму” Ярема Рудик повідомив, що комунальне підприємство “Калуська енергетична компанія” заборгувала перед “Карпатнафтохімом” 23 мільйони гривень. Тож ці гроші можна було б спрямувати на виплату зарплати.

Однак, за словами Андрія Найди, “Карпатнафтохім” перед Калуською громадою має борг — 70 мільйонів гривень, а до кінця 2024 року ця сума може зрости до 130 мільйонів гривень.

“Очевидно, що на сьогодні такої суми коштів ні в бюджеті громади, ні в підприємства для проведення взаємних розрахунків немає. Тому, заслухавши звернення представниці ініціативної групи працівників Анни Козак і доповідь заступника генерального директора товариства Яреми Рудика, комісія ТЕБ та НС вирішила першочергово звернутися до співзасновників ТОВ “Карпатнафтохім” про ліквідацію заборгованості заробітної плати працівникам очисних”, — пише міський голова. 

Окрім цього, для врегулювання цієї ситуації планують залучити депутатів-мажоритарників Едуарда Прощука та Олега Марусяка, а також голову Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлану Онищук.

“Така ситуація є катастрофічною та може призвести до масового звільнення працівників цеху, а відтак — до повної зупинки технологічного процесу очищення промислових та стічних вод. Загроза надзвичайної ситуації техногенного характеру як ніколи наблизилася”, — зазначив Найда.