Двох кандидатів на ректора ІФНМУ запрошують на дебати

26 січня в Івано-Франківському національному медичному університеті за результатами голосування у другому турі оберуть нового ректора.

Про це повідомляє Ігор Дебенко, генеральний директор ОТБ “Галичина”

На посаду ректора балатуються Роман Яцишин та Микола Островський.

Обидва кандидати пройшли нелегкий шлях передвиборчої боротьби та мають неабиякий авторитет. Та з великою ціллю – прагнуть не на словах, а на ділі розбудовувати відкритий та демократичний європейський університет, на посаді Ректора ІФНМУ.

Двом канадидатам було запропоновано взяти участь в дебатах у прямому етері на телеканалі Галичина TV в рамках спецпроєкту ток-шоу “ПозиціяГаличини”.

Свою відповідь на момент публікації надав Микола Островський:

Нагадаємо, за результатами першого туру кандидатів на посаду ректора стало двоє.
Загалом у першому турі участь брали Роман Яцишин, Руслан Савчук, Микола Островський.

Із 1147 виборців в голосуванні взяли участь 1040. Один бюлетень визнали недійсним. Десять не підтримали жодного кандидата. Лідером за підтримкою став професор, доктор медичних наук, декан медичного факультету Роман Яцишин – за Його кандидатуру проголосували 557 виборців.

З другим показником професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології ІФНМУ Микола Островський з показником 385 голосів.

Найменшу підтримку отримав кандидат медичних наук, генеральний директор Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерство охорони здоровʼя України» Руслан Савчук – 87 голосів.

Роману Яцишину не вистачило лише 17 голосів, аби здобути перемогу.